Karácsony

Karácsony Vietnámban.

Őszintén megmondva semmi karácsonyi érzésem nem volt az elmúlt napokban. Aztán megérkeztünk Uong Bi- be Juannal, itt laknak a barátaink, ők is önkéntesek ( Alycia spanyol, Monika litván) . Vettünk egy kis műfát a sarki boltban ahol aztán minden van .. tényleg minden mint egy régi 100 Ft-os boltban otthon. Na ekkor már kezdett valamiféle ünnepi hangulatom lenni. Bevásároltunk a vacsihoz mert mindegyikőnk főzött valami hazait :) én pörköltet csináltam, de volt itt spanyol omlett, orosz saláta, litván káposztás húsos valamicsoda, útközben meghívtuk az amerikai házaspárt is a szomszédból, ők pedig hoztak egy kis afrikai vega kaját is. Szóval igazi terülj terülj asztalkámat varázsoltunk ide, Vietnámba!

Karácsonyi vacsi

Az biztos hogy életem legfurcsább karácsonya volt pálcikával enni pörköltet, de egyszerűen így volt tökéletes !!

Mivel mindegyikőnknek van tradicionális vietnámi ao dai ruhája, így abban ünnepeltük a Szentestét!

Na meg persze azért nagyon szerencsés vagyok mert 1 hete meglátogatott a barátom, aki hozott otthonról egy kis házi vörösbort, pálinkát, szaloncukrot, diós bejglit!

Még egyszer köszi Nektek: Gergő, Anyu, Apu! <3 Karácsony előtt sokfelől hallottam hogy biztos nagyon rossz lesz nekem itt, mivel a vietnámiak nem ünnepelnek karácsonyt, de így hogy túl vagyunk a 24.-én azt kell hogy mondjam hogy megvolt a karácsonyi érzés!! Rengeteget ettünk, jót beszélgettünk és együtt voltunk ami a legfontosabb ebben az egész ünnepben! Persze az otthoniak hiányoztak, de a videochat-nek köszönhetően nem maradtam ki semmiből :)

A vacsora után lementünk a kampusz udvarára, ahol a diákok egy karácsonyi műsort adtak elő, illetve mindenki velünk akart fotózkodni, tehát megint celebeknek éreztük magunkat :)

Ahogy ültem a buszon hazafelé (vissza Co Lé-be) azon gondolkoztam hogy teljesen otthon érzem magam itt, az őrült közlekedés sem annyira őrült már, teljesen megszoktam azt hogy jelenleg Vietnám az OTTHONOM!

A sok nehézség ellenére, ami amúgy nem az ittléttel van, hanem az összes velejárójával ( az itteni egyesület és hogy a dolgok nem működnek, a vízum para, a pénz visszatérítés több mint 1 hónapos késése, stb... ) tehát azon gondolkoztam a buszon ha szomorú leszek valaha is a maradék időben míg itt vagyok, az nem azért lesz mert haza szeretnék menni , épp ellenkezőleg, mert még maradni szeretnék! Vagyis hogy pontosan fogalmazzak szívesen hazautaznék beköszönni otthonra, de aztán jönnék is vissza!

Vissza az isteni pho levesekhez, a garnélarákokhoz, amik olyan frissek hogy még szinte ugrálnak a serpenyőben mikor megsütöd őket, a kedves emberekhez, ide vissza, haza, a második otthonomba! Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

#Happy20 #Vietnam #hungarian #Christmas

Featured Posts
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No hay tags aún.
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
Sign up for newsletter

I have read and accept the privacy policy

Sign me up for your newsletter

The Cazalla Intercultural Association informs you that the personal data that you provide by filling in this form will be treated by Cazalla Intercultural Association responsible for this website.

The purpose of the collection and processing of personal data that I request is to manage the subscription to this subscription and send periodic bulletins with information and prospective offer of products or services.

Legitimation: Consent of the interested party.

As a user and interested I inform you that the data you provide will be located in the Wix servers (email marketing provider of BeVolunteer) within the EU. See Wix privacy policy. (https://www.wix.com/about/privacy).

The fact that you do not enter the personal data that appears on the form as mandatory may have the consequence that your request can not be answered.

You can exercise your rights of access, rectification, limitation and deletion of the data in info@cazalla-intercultural.org as well as the right to submit a claim to a control authority.

You can consult the additional and detailed information on Data Protection on my website: http://www.bevolunteer.net, as well as consult my privacy policy.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon

Coordinated by:

This project has been funded with support from the European Commission. This website reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

LEGAL